Official website
Doubles ATP ranking:

News

Hurja näkymä (Urheilulehti 8.1.2015)

Henri Kontinen saattaa tehdä tänä vuonna suomalaista tennishistoriaa monilla tavoilla.

Henri Kontinen, 23, teki rajun läpimurron ATP-kiertueen nelinpelissä. Hän voitti Jarkko Niemisen kanssa jopa ATP-tittelin Kitzbuhelissä, ja ranking on tällä hetkellä 46. Alkanutta vuotta voi sen turvin suunnitella melko vapaasti.

Tänä vuonna Kontinen jättää pelit Niemisen kanssa. Syy on selkeästi se, että Kontinen on nelinpelin erikoismies, periaatteessa jo melko kova sellainen, ja tarvitsee siksi parikseen toisen nelinpeliin täysipäiväisesti panostavan pelaajan.

Jos nelinpelissä aikoo pärjätä pitkässä juoksussa, ja olla yksi parhaista, täytyy pelata vakioparin kanssa. Näin jo siksi, silloin on edes teoreettinen mahdollisuus selvitä kahdeksan parhaan parin kauden päätösturnaukseen Lontooseen.

Kontinen pelaa tämän vuoden lähtökohtaisesti Kroatian Marin Draganjan (ATP-ranking 25) kanssa. He pelasivat jo viime vuonna paljon yhdessä.

Itse asiassa jos laskee Kontisen ja Draganjan yksilöinä keräämät ATP-pisteet yhteen, olisi heidän teoreettiset parina keräämänsä pisteet jättäneet heidät ensimmäisenä ulos Lontoon finaaliturnauksesta. Kyseessä on todella niin potentiaalinen kaksikko, ja kaiken lisäksi jatkuvasti kehittyvä duo, kun Draganjakin on vasta 22-vuotias.

Molemmat ovat loistavia syöttäjiä ja verkkopelaajia. Ainoana heikkona kohtana on se, että kummankin vahvuus syötönpalauttajana olisi kakkosruutu. Kontinen on tehnyt nyt sen kompromissin, että hän palauttaa ykkösruudusta. Yhden käden rystylyöjänä se tietää paljon hankalia inside-out-palautuksia, mutta toisaalta yllättävän moni nelinpelin erikoismies on oppinut mestaroimaan tämän raskaan lyöntisuunnan yhdellä kädellä.

Kaksikko kuuluu nelinpelin kärkipäässä nuorimpiin. Heillä voi olla tulevaisuus vaikka maailman parhaana parina.

Kontisella on jo tänä vuonna mahdollisuus kirjoittaa suomalaista tennishistoriaa Grand Slam –menestyksellä ja finaaliturnauspaikalla.

- URHEILULEHTI / Janne Eerikäinen

 

Sponsors and partners