Official website
Doubles ATP ranking:

News

Henri Kontiselle taas turnausvoitto – syötönmurtoa edelsi palohälytys (Helsingin Sanomat 23.2.2015)

Turnausvoitto Zagrebissa kaksi viikkoa sitten ja nyt perään täysi potti Marseillesta. Tenniksenpelaaja Henri Kontisella ja hänen parillaan Marin Draganjalla menee lujaa ATP-turnauksissa.

Kontinen ja Draganja kukistivat Marseillen nelinpelin loppuottelussa brittiparin Colin Flemingin ja Jonathan Marrayn 6–4, 3–6, 10–8.

Ensimmäisessä erässä oli vain yksi syötönmurto, ja sekin tuli erikoisesti. Hallissa sammuivat valot. Tuli palohälytys, ja kaikki katsojat ja pelaajat komennettiin pihalle.

"Olimme juuri menossa ulos, kun tuli tieto, että se oli väärä hälytys", Kontinen sanoi puhelimitse HS:lle. "Meillä oli silloin murtopallo, ja onnistuimme kaappaamaan heti breikin. Vaikea sanoa, tuliko siitä apua."

Suomalais-kroatialainen pari alkaa olla kova tekijä ATP-kiertueen nelinpeleissä. Draganjan rankkaus oli ennen turnausta sijalla 24 ja Kontisen sijalla 49. Voiton tuomat 250 pistettä nostavat Kontisen 42. sijan tuntumaan eli uran parhaan rankkauksen lähelle. Viime vuoden lopulla Kontinen oli ATP-listalla sijalla 42.

"Tärkeää on, että peli kulkee ja yhteispeli toimii. Rankkaus tulee siinä mukana", Kontinen sanoi.

Pelillisesti Kontisella ja Draganjalla on pieniä eroja. Kroatialainen pelaa erittäin vahvasti takakentältä, Kontinen touhuaa aktiivisemmin verkolla.

"Me palautamme aggressiivisemmin syöttöjä kuin monet muut. Käytämme myös enemmän palautuksia pitkin linjaa ja yritämme sitä kautta saada painetta vastustajille."

Seuraavaksi Kontinen pelaa Suomen väreissä Davis Cupia 6.–8. maaliskuuta Monacoa vastaan.

"Sitten taitaa olla vuorossa Miamin turnaus, mutta kalenteri elää vielä vähän."

- HELSINGIN SANOMAT / Heikki Miettinen

Sponsors and partners