Official website
Doubles ATP ranking:

News

Historiallisia suomalaissaavutuksia - Henri Kontisen vuosi alkanut upeasti (Ilta-Sanomat 29.4.2015)

28.4.2015

Henri Kontinen on nelinpelissä korkeammalla kuin kukaan suomalainen häntä ennen.

Hänen panostus nelinpeliin alkaa tuottaa hedelmää.

Viime sunnuntaina Kontinen voitti ensimmäisenä suomalaisena ATP 500-sarjan turnauksen. Mestaruus nosti Henrin nelinpelirankingissa 29:nneksi, korkeammalle kuin kukaan suomalainen häntä ennen.

Vuonna 2014 Kontisella oli kymmenen nelinpeliparia, joista yksi oli Jarkko Nieminen. Vakioparin, kroatialaisen Marin Draganjan, löytäminen merkitsi läpilyöntiä. Suomalais-kroatialainen pari on napannut tänä vuonna kolme turnausvoittoa.

Nurkan takana odottavat kevään isot kisat. Kontisen kotisivujen kalenterissa on vain lajin jet setin pysähdyspaikkoja: Madridin ja Rooman Mastersien jälkeen Ranskan avoimet ja Wimbledon.

Ensimmäinen suomalainen Grand Slamin mestari aikuisten tasolla olisi kova juttu. Tavoite voi toteutuakin. Nelinpelin marginaalit ovat pienet, ja Kontinen/Draganja on lyönyt useita huippupareja.

Bryanin kaksoset Bob ja Mike eivät dominoi enää entiseen malliin. Grand Slamien nelinpelipokaalit päätyivät 2014 neljälle eri tiimille.

– Tavoitteena on Grand Slamin voitto. Jarkon (Nieminen) kanssa tai jonkin muun, Kontinen sanoi IS:lle viime vuoden alussa.

Kontinen näytti seitsemän vuotta sitten tulevalta suurkisavoittajalta myös kaksinpelissä. Kotiyleisö haukkoi henkeään, kun Kontinen tyylitteli vastustajia nurin IPP Openissa.

Sitten tuli vammakierre. Toisen polvileikkauksen suoritti 2012 ruotsalainen polvispesialisti Håkan Alfredson, joka on hoitanut myös Zlatan Ibrahimovicia.

Nelinpeli ei rasita polvia yhtä paljon, ja tänä keväänä Henrin paikat ovat kestäneet. Pääkin kestää tiukoissa paikoissa. Siitä kielivät lukuisat voitot Davis cupissa ja nelinpelin ratkaisuerissä.

Toistaiseksi Kontisen, 24, paras noteeraus Grand Slamin nelinpelissä on kakkoskierroksen paikka Ranskan avoimissa 2014. Jos jättipotti jää kahmimatta arvokisoista 2015, Kontisen ja 23-vuotiaan Draganjan ei kannata masentua.

Pari voi päästä Lontoossa pelattavaan ATP:n mestaruusturnaukseen, jonne kelpuutetaan kahdeksan parasta paria. Barcelonan jälkeen Draganja/Kontinen löytyy ATP-finaaliin tähtäävästä rankingista sijalta yhdeksän.

– ILTA-SANOMAT / Matti Einiö

   

Sponsors and partners